15 januari 2008

Rakt på med KGB

Såg nypremiären av "Rakt på med K-G Bergström" på SVT tidigare ikväll. Som vanligt när det gäller intervjuer med finansminister Anders Borg så blir det gärna väldigt mycket stelbent ekonomisnack utan hjärta. Borg må vara en utmärkt och kunnig ekonom, men någon vidare pedagog och marknadsförare av det som han och regeringen står för, är han dessvärre inte. Pernilla Ström i kvällens panel framförde att regeringen, med Reinfeldt och Borg i spetsen, måste bli bättre på att på ett bra sätt, berätta vad de faktiskt gör och varför de gör det. När ska de börja lyssna på detta argument som framförs alltsom oftast? Det är definitivt dags att vakna i det avseendet!

Intressant också att notera att både Kjell-Olof Feldt och den nyss nämnda Pernilla Ström var överens om att regeringen faktiskt gör en hel del saker som är bra och om att "inflationsspöket" som har målats upp av opposition och media hittills inte är så allvarligt, och att det huvudsakligen beror på omvärldsfaktorer och inte på regeringens politik.

Intervjun med Charlotte Kalla var helt OK, men gav inte så mycket. Hoppas verkligen att Kalla kan välja rätt tillfällen att synas och tacka nej till alla konstiga erbjudanden om jippon och annat som dyker upp. Och istället hålla fokus på skidåkningen. Därmed inte sagt att K-G:s program är något jippo, inte alls.

Inga kommentarer: